Home Podcast INFORMATIUS Posada en marxa del rellotge i del carilló de la Prioral de...

Posada en marxa del rellotge i del carilló de la Prioral de Sant Pere

Després de la recent intervenció de l’Associació dels Amics dels Rellotges de Reus i l’equip de l’IES Comte de Rius de Tarragona es completen les diferents fases de restauració que han permès posar en marxa el rellotge i el carilló de l’antic rellotge situat al Campanar de la Prioral de Sant Pere de la ciutat.

El projecte de restauració es va iniciar l’any 2012, any en que es va iniciar la primera fase de restauració amb la participació dels alumnes de l’IES Domènech i Montaner de Reus.

El que va començar com un projecte de curs dels alumnes del Grau Superior de Mecànica es va convertir finalment en un treball de recerca que va permetre la intervenció d’experts mecànics pel condicionament de les peces, procurant la restauració completa del mecanisme per poder-lo posar novament en funcionament. El rellotge, originari de l’any 1883, va quedar en condicions d’entrar en funcionament, exceptuant l’automatització dels cicle de remuntatge dels pesos, que no es va realitzar en aquell moment.

L’any 2019, mitjançant un conveni entre l’Agència de Promoció de Ciutat «Reus Promoció», la Parròquia de Sant Pere Apòstol, l’Associació d’Amics dels Rellotges de Reus i l’Institut Comte de Rius de Tarragona, es va iniciar la darrera intervenció del projecte, amb la realització de la instal·lació elèctrica que ha permès l’automatització del rellotge i la connexió del carilló, amb l’objectiu de que es pugui posar en marxa.

Aquestes darreres tasques d’automatització electro-mecànica de remuntatge del rellotge han comptat amb la participació dels alumnes de 2n curs del cicle superior de Disseny en Fabricació Mecànica de l’IES Comte de Rius.