Punt meritori, però agredolç, a Gijón

El Reus va tornar a demostrar aquest passat dissabte que es creix davant les adversitats, i, una vegada més, va ressorgir quan es trobava en un dels moments més crítics de la temporada, si no el que més.

Els del Baix Camp van acabar emportant-se un punt del Molinón en un partit que al minut 90 guanyaven per 0 a 1, i que va estar marcat per una nefasta actuació arbitral.

El Reus es va presentar al matx amb la idea molt clara, recuperar la solidesa defensiva i aprofitar les poques ocasions que pogués tenir davant la porteria de Mariño. I així ho va fer, malgrat que l’Sporting va ser superior i va tenir el control del partit, els asturians arribaven a l’àrea, però sense aconseguir crear gaires opcions clares de gol, i els reusencs van posar dins la que van tenir, en una gran definició de Linares al minut 62.

El partit, però, va estar marcat completament per una sèrie de decisions arbitrals controvertides que el col·legiat Varón Aceitón no va resoldre de la manera adecuada.

El del col·legi balear va xiular dos penals inexistents en contra dels reusencs. El primer, just abans del descans, per unes presumptes mans de Gonzalo Pereira, malgrat que la pilota li impacta clarament al cap. Afortunadament, Edgar Badia va lluir-se per evitar el gol aturant la pena màxima llançada per Djurdjevic.

El segon penal va arribar al darrer minut de partit per una subtil “empenta” de Jesús Olmo sobre el davanter de l’Sporting. Aquest cop, Carmona, va transformar el penal, malgrat que Badia va estar a punt de parar-lo novament, i va establir el definitiu 1 a 1.

Tot i això, cal remarcar que l’àrbitre també va errar en una jugada perjudicant als locals. Al minut 42 de la primera meitat va anular un gol a Djurdjevic per unes mans que semblen inexistents veient les repeticions, i que podien haver suposat l’1 a 0.

El tècnic del Reus, Xavi Bartolo, va mostrar el seu descontent amb l’àrbitre, i titlla de penós que el partit es decidís per les seves decisions.

Malgrat treure un punt que, tal com afirma Bartolo, s’hauria donat per positiu abans de començar el partit, el Reus marxa amb un sabor agredolç de Gijón i amb la sensació de que li han fet deixar-se dos punts durant el camí. El proper cap de setmana l’equip rebrà a casa al Rayo Majadahonda.